nieuws

Ondernemer wil alsnog vakantiehuizen bouwen

bouwbreed

den haag/zutphen – Als ondernemer Henk Janssen verslagen is, is hij dat naar eigen zeggen “altijd maar even”. Hij ontwikkelde een plan voor de bouw van 200 vakantiehuisjes rond het Bronsbergermeer bij Zutphen. De Raad van State schorste het project. Maar Janssen eiste in een nieuwe procedure opheffing van die schorsing.

Tegenstanders wisten gedaan te krijgen dat het bestemmingsplan ‘Bronsbergermeer’ begin dit jaar door de Raad van State werd geschorst. Gisteren meldde Janssen zich opnieuw in Den Haag. Hij eiste dat de schorsing van het gewraakte bestemmingsplan wordt afgehaald, zodat nu snel bouwvergunningen kunnen worden verleend .

Janssen stelt zelf al veel te hebben geinvesteerd in het project. De nu optredende vertraging zou voor hemzelf fnuikend zijn. Maar ook is de markt voor de verkoop van huisjes nu (nog) vanwege de lage rente gunstig. “Dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen. De belangstelling voor het project is momenteel groot.”

Reageer op dit artikel