nieuws

Nederland bestrijdt vocht Hermitage

bouwbreed

den haag – Senter brengt Rusland Nederlandse technieken voor vochtbestrijding onder de aandacht. Dat gebeurt in het kader van het Programma Samenwerking Oosteuropa. Het Nederlandse bedrijf Dry Works behandelt de buitenmuur van het museum Hermitage in St. Petersburg. De officiele handeling vindt op 11 september plaats.

In St. Petersburg staat de fundering van veel oude gebouwen in het grondwater. Dat veroorzaakt vochtproblemen. Daar komt bij dat regenwater niet in de riolering stroomt maar over het trottoir vlak langs de buitenmuren van de gebouwen. Nederlandse technologie biedt hier volgens Senter uitkomst. Bouwcentrum International stelde voor de behandeling van de buitenmuur van de Hermitage als demonstratieproject aan te wijzen. De Nederlandse methoden voor vochtbestrijding komen op 11 september aan de orde op een seminar in St. Petersburg. De bezoekers zijn onder andere gemeentelijke ambtenaren voor het onderhoud en beheer van monumenten en voor grondwatercontrole, vastgoedeigenaren, investeerders en Russische aannemers.

Reageer op dit artikel