nieuws

Eko-ordening Op vakantie twee waarnemingen gedaan.

bouwbreed

Primo. Pieterburen in het uiterste noorden van Groningen. Het leven gaat er traag, de nieuwbouw is bescheiden. Het landschap is gaaf. Het dorp heeft een biologische bakkerij en een winkel voor eko-eten.

Secundo. De Betuwe. Ooit waren er mooie dijken, boomgaarden en landerijen. Nu is het land overwoekerd door een wildgroei aan industrieloodsen en agro-business. Een gemeente als Lienden laat het gebeuren dat midden in de weilanden illegaal een villapark uit de grond wordt gestampt. In dit land van verloedering haal je het eten in een enorme supermarkt met giga-parkeerterrein. Die doet het dorp uit zijn voegen barsten. Er is geen eko te vinden.

Conclusie: slechte ruimtelijke ordening hangt samen met slecht eten.

Zo leer je nog eens wat op vakantie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels