nieuws

Curacao krijgt tweede windpark

bouwbreed Premium

willemstad – Curacao gaat vanaf april volgend jaar nog eens achttien windmolens exploiteren. Het nieuwe windturbinepark aan de noordkust van het eiland zal drie maal zoveel energie leveren als het daar al bestaande park. Het Zeeuwse Delta Nutsbedrijven is met een investering van dertig miljoen gulden verantwoordelijk voor de exploitatie van het park.

NedWind zal de turbines leveren en voor het beheer en onderhoud zorg dragen.

De achttien turbines met een hoogte van 47 meter hebben een gezamenlijk vermogen van negen megawatt.

Het elektriciteitsbedrijf Kodela verwacht dat met de realisatie van dit project de productie van het totaal opgestelde windvermogen zo’n 34 miljoen kilowattuur zal bedragen, goed voor het verbruik van 4000 huishoudens op het eiland.

Reageer op dit artikel