nieuws

Strippen voor Kadaster

bouwbreed Premium

Aannemingsbedrijf Vermeulen uit Leiden is al sinds maart dit jaar bezig met het uitkleden van het voormalige Gemeentelijk Kantoor aan de Brinklaan in Apeldoorn. Het complex heeft vier jaar leeggestaan en is tenslotte door het Kadaster gekocht, dat er zijn hoofdkantoor in onder wil brengen. Daartoe moet het gebouw ingrijpend worden verbouwd.

De nodige sloopwerkzaamheden zijn al begonnen en de eerste fase, verwijdering van gevelpuien en asbest, zit er bijna op. De tweede fase behelst het slopen van trappenhuizen, liften en het dak. Het dak moet eraf omdat het Kadaster nog twee extra verdiepingen op de kantoorkolos wil bouwen. Met het oog hierop zal het Leidse bedrijf in de kelder van het gebouw de funderingen verzwaren. Voor de firma Vermeulen gaat het al met al om een klus van f. 1,6 miljoen. Het nieuwe kantoor van het Kadaster moet in 1999 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel