nieuws

Scharnier geeft betere inbraakbeveiliging

bouwbreed

Axa heeft een vierde generatie veiligheidsscharnieren op de markt gebracht. Ze zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Volgens het bedrijf zijn het de enige die zijn voorgeschreven door de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten.

Kenmerkend voor het scharnier is de zeer zwaar uitgevoerde geintegreerde dievenklauw. Deze is, vergeleken met zijn voorganger, naar de buitenkant van het scharnier geplaatst. Het scharnier heeft niet drie maar vier schroefgaten per lid en levert een inbraakvertraging op van minimaal drie minuten. Het heeft een weerstandsklasse twee voor nieuwbouw en is voorzien van het tweesterrenkeurmerk van SKG (de Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen). Bovendien is het scharnier voorzien van het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Axa Stenman Holland BV, Veenendaal, (0318) 536 111

Reageer op dit artikel