nieuws

Projectontwikkelaar verliest kort geding

bouwbreed

eindhoven – Projectontwikkelaar Nedproject uit Mierlo kan geen aanspraak meer maken op de bouw van veertig woningen van het plan ‘Paradijs’ in Eindhoven. Dat was de uitspraak van de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch tijdens het kort geding dat Nedproject aanspande tegen de gemeente Eindhoven.

Wel plaatste de rechter de kanttekening dat Nedproject via een bodemprocedure een schadevergoeding toegewezen kan krijgen. Of de gemeente Eindhoven wordt verplicht de schade te compenseren met een andere opdracht.

Volgens de projectontwikkelaar schendt de gemeente Eindhoven afspraken die vijftien jaar geleden zijn gemaakt over woningbouw bij het project Paradijs.

In 1980 heeft de gemeente het plan ondergebracht bij Cingelshouck BV. Nedproject heeft die opdracht overgenomen van Cingelshouck, maar dit is niet op schrift vastgelegd.

Andere projecten die deel uitmaakten van het project Paradijs, zoals de bouw van 140 woningen en het nieuwe Stadskantoor, zijn inmiddels door Nedproject uitgevoerd.

De gemeente heeft Peels Bouwmaatschappij opdracht gegeven de bouw van veertig woningen uit te voeren die deel uitmaken van de laatste fase.

Dit tot groot ongenoegen van projectontwikkelaar Nedproject, die daarom het kort geding aanspande. Het Mierlose bedrijf schat de schade op zo’n vier miljoen gulden.

Advocaat mr. H. Smit van Nedproject is met vakantie en kan daarom niet reageren op de uitspraak van de rechtbank.

Niet vastgelegd

Eerder zei de raadsman dat de andere fases van het project Paradijs (140 woningen en de bouw van het stadskantoor) ook niet op schrift zijn vastgelegd.

Tevens voegde advocaat Smit eraan toe dat hij, als zijn client het kort geding mocht verliezen, mogelijk gebruik zou maken van verhoor van getuigen. Een mogelijke getuige zou de directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Eindhoven zijn.

Op die manier hoopt het Mierlose bedrijf de geleden schade alsnog te kunnen vorderen.

Reageer op dit artikel