nieuws

Onderzoek naar verbouw ministeries

bouwbreed

den haag – De ministeriegebouwen van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag zijn toe aan renovatie. De Rijksgebouwendienst heeft vijf architecten opdracht gegeven te onderzoeken hoe ze daarbij beter kunnen worden ingepast in de omgeving. De twee witte kantoorschijven uit midden jaren zeventig staan schuin tegenover het stadhuis en de toekomstige Resident.

Gevraagd is aan de architecten om intensivering van het grondgebruik en menging van meerdere functies, zodat de bebouwing ‘stepping stone’ kan zijn tussen het Centraal Station en het centrum van de stad.

De vijf architecten zijn de Spanjaard Busquets, de Duitser Kleihues en de Nederlanders Coenen, Van Egeraat en Hootsmans. Busquets heeft de inrichting van de omgeving van het stadhuis op zijn naam staan. Van Egeraat is al betrokken bij een studie naar hergebruik van het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel