nieuws

Geen rijkssteun voor aanpak rotte betonvloeren

bouwbreed Premium

den haag – Staatssecretaris Tommel (VROM) ziet geen aanleiding geld beschikbaar te stellen voor herstel van rotte betonvloeren. De bewindsman schrijft dit in antwoord op vragen van het CDA-Kamerlid Rietkerk over Kwaaitaal- en Mantavloeren.

Door gebruik van soms overmatig calciumchloride als verharder, treedt in die vloeren onder bepaalde omstandigheden corrosie van de wapening op. Sinds 1974 zijn mede naar aanleiding van de zogenoemde Monoliet-affaire in betonvoorschriften en de modelbouwverordening strenge eisen gesteld aan het gebruik van die stof.

Tommel schrijft dat het onbekend is hoeveel woningen last hebben van rotte betonvloeren en zet vraagtekens bij een genoemd aantal van 100.000. Hij is bereid onderzoek te laten uitvoeren. Ook wijst hij erop dat de omvang van de schade onduidelijk is. “Onder deskundigen bestaat geen overeenstemming over aard en mate van gewenst herstel en omvang van mogelijke schade in de toekomst.”

Reageer op dit artikel