nieuws

Concertgebouw dreigt ING met kort geding

bouwbreed

amsterdam – De directie van het Concertgebouw te Amsterdam dreigt ING-Vastgoed met een kort geding. Inzet is het plaatsen van damwanden bij de ingang van de parkeergarage die onder het Museumplein wordt aangelegd. Directeur E. Gerritsen van het Concertgebouw wil dat er bij het werk een methode wordt gebruikt waardoor er geen scheuren in de muren kunnen ontstaan.

Hoewel de onderhandelingen daarover volgens Gerritsen ‘uiterst prettig’ verlopen, heeft hij bij de rechtbank ruimte gereserveerd voor een kort geding. “Het is ongelooflijk belangrijk dat we er zeker van zijn dat er geen ongelukken gebeuren. We zijn niet alleen bang voor scheuren, maar ook voor schade die je niet kunt zien.”

Al in maart van dit jaar kreeg het Concertgebouw de schrik in de benen. In de Grote Zaal was een scheur opgetreden, die overigens goed kan worden hersteld. ING-Vastgoed was bij het ter perse gaan van deze krant niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel