nieuws

Cement uit Polen per schip naar Harlingen

bouwbreed

harlingen – Eenmaal per maand bezoekt een schip uit Polen de haven van Harlingen. Het voert cement aan voor Spaansen BV. Het bedrijf heeft tien silo’s van een voormalige brouwerij in Duitsland overgenomen en omgebouwd voor de opslag van cement. Deze zijn circa dertig meter hoog en hebben elk een inhoud van 320 ton.

Na wat aanloopproblemen is de opslag nu volledig in gebruik. “In het begin kregen we verschillende soorten cement. Dat heeft ons wel wat hoofdbrekens gekost. Het meeste cement gaat op dit moment nog naar onze vloerenfabriek in Harlingen”, aldus directeur Ed Spaansen. “Maar als alles goed loopt krijgen we ook meer tijd om ons te richten op de verkoop van cement aan anderen. Er hebben zich al enkele afnemers gemeld.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels