nieuws

Burma tegen Bax

bouwbreed Premium

Het wordt moeilijk voor het Burma Centrum. Is er een boycot te mobiliseren? Veel zit tegen: niemand weet waar het land ligt, het gaat niet om zielige natuur of uitgemergelde kinderen en sowieso is er weinig beeld.

Maar de tegenstander is ideaal: Meneer Bax, volbloed directeur. Sigaar, snor, rondborstig. “Ik ben zakenman, geen dominee.”

Het is deja vue om die ouwe dooddoeners nog eens te horen. “Als ik het niet doe, doet de concurrent het.” En: “Zaken en politiek moet je scheiden.” Zijn ideaal? “Hier een sterke toko van maken.”

Bax is de laatste directeur die nog niet door een communicatie-adviseur is geplooid en gestreken. Het zou voor het Burma Centrum een stuk lastiger zijn geweest als hij zorgelijk had gekeken, beetje had meegegeven – “moeilijke afweging gemaakt” – en ze met een royaal gebaar had uitgenodigd voor diepgaand overleg. Bax biedt het Burma Centrum nu betere kansen voor het goede doel.

Reageer op dit artikel