nieuws

Bouwfonds nog maanden bezig met projecttak ABN Amro

bouwbreed Premium

den haag – De aankoop van ABN Amro Projectontwikkeling door Bouwfonds verloopt traag. Al meer dan zeven maanden is een gezelschap bankiers, ontwikkelaars en adviseurs bezig de vastgoedboedel van de ontwikkelende bank te bekijken.

Bij Bouwfonds uit Hoevelaken is Jan van Vlijmen, directeur Bouwfonds Vastgoedontwikkeling, bezig met het project. Hij is echter onbereikbaar voor een toelichting. Via zijn secretaresse, vastgoedadviseur Vijsma, en uiteindelijk PR-adviseur Winkelman, laat hij weten niet op de zaak te willen ingaan. “1 September presenteert de nieuwe onderneming zich”, aldus de PR-adviseur in een memo aan de redactie. Bij ABN Amro is het antwoord niet veel anders. “Een directie is er niet meer alleen een interim”, zegt PR-manager Povee van ABN Amro Projectontwikkeling.

Volgens betrokkenen is de boedel van ABN Amro Projectontwikkeling niet om over naar huis te schrijven. Er zit voor over de f. 20 miljoen aan verlies in het onderdeel. Om zeker te zijn dat geen kat in de zak wordt gekocht, werd besloten tot een extra onderzoek van de boeken.

De grote vraag, die al vanaf eind vorig jaar boven de markt hangt, is: wat precies heeft Bouwfonds nu aan dit bedrijf? Het verhaal dat via deze aankoop Bouwfonds Vastgoedontwikkeling wordt versterkt, is volgens kenners onzin. “Van Vlijmen moet in staat zijn om zelf aan de uitbouw te werken.” Het laatste hoogstandje van ABN Amro Projectontwikkeling is De Kolk in Amsterdam dat als mislukt mag worden beschouwd. De lopende huurcontracten worden niet verlengd. Daarnaast speelde men een omstreden rol bij de herstart van Archeon in Alphen aan de Rijn.

De bank heeft volgens het eerste en tevens enige persbericht afgedwongen dat er een nieuw bedrijf wordt opgericht, waarin Bouwfonds een meerderheid krijgt. Volgens Ton Winkelman, de woordvoerder van Jan van Vlijmen, is op dit moment een proces gaande waarin Bouwfonds Vastgoedontwikkeling en ABN Amro Projectontwikkeling feitelijk worden samengevoegd.

Reageer op dit artikel