nieuws

Alternatief voor Hessenberg mislukt

bouwbreed

nijmegen – Het alternatieve bouwplan voor de Hessenberg is afgelopen donderdag door de Nijmeegse gemeenteraad afgewezen. Het plan, dat een alternatief moest vormen voor het nieuwbouwplan Flash Gordon, haalde het net niet.

De voorstanders van het alternatief zijn teleurgesteld over de uitslag. “Ik vind het spijtig dat de raad niet tot inkeer is gekomen”, reageert W. van Eck, raadslid voor GroenLinks en mede-initiatiefnemer van het alternatieve ontwerp. Hij wijt de nederlaag aan valse voorlichting van de kant van het college van B en W. Dat had in een reactie vraagtekens gezet bij de haalbaarheid van het plan en de juistheid van de onderbouwing.

De uitslag betekent echter nog niet dat Flash Gordon meteen kan worden uitgevoerd. Dat plan, dat eerder door de gemeenteraad al werd goedgekeurd maar als gevolg van collegeonderhandelingen door GroenLinks weer ter discussie werd gesteld, wordt opgehouden door juridische procedures.

Flash Gordon voorziet in de bouw van zes woontorens en de sloop van het monumentale weeshuis en een rijtje sociale karakteristieke woningen in het oude stadscentrum van Nijmegen. Het alternatief bestaat uit appartementen in het weeshuis, het behouden van de arbeiderswoningen en het bouwen van stadswoningen aan de Hessenberg. Hierdoor blijft het oude stadsgezicht intact en kan het geplande aantal woningen toch worden gebouwd.

Reageer op dit artikel