nieuws

Zorgen Ballast Nedam over medewerkers in Suriname

bouwbreed Premium

amsterdam – Ballast Nedam maakt zich zorgen over de veiligheid van de 240 medewerkers die in Paramaribo een brug over de Surinamerivier bouwen. Onder hen bevinden zich achttien Nederlanders. Gedupeerden van een piramidespel hebben namelijk aangekondigd het werk te zullen saboteren.

De politie heeft Ballast Nedam inmiddels extra beveiliging van de bouwplaats en de medewerkers toegezegd. Het bedrijf heeft zijn werknemers aangeraden terughoudend op acties te reageren. “Het heeft geen zin de confrontatie aan te gaan. Dat leidt alleen maar tot escalatie”, zegt woordvoerder J. Bolt.

Om de risico’s voor de medewerkers goed te kunnen beoordelen onderhoudt het bouwbedrijf nauw contact met de ambassade in Suriname. Op dit moment is er volgens Bolt geen reden om de Nederlandse medewerkers terug te roepen.

De actievoerders verwijten de Surinaamse regering dat ze de bouw van bruggen betaalt met de f. 200 miljoen die is verdwenen na het ineenstorten van het piramidespel. Ruim 14.000 deelnemers aan dat spel voelen zich ernstig gedupeerd.

Ballast Nedam is onlangs begonnen met de bouw van bruggen over de Surinamerivier en de Coppenamerivier. Met de bouw van de bruggen is f. 168 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel