nieuws

Zonnepanelen van Shell voor Bolivia

bouwbreed

zeist – Tienduizend huishoudens en bedrijfjes op het platteland in Bolivia, die geen aansluiting op het elektriciteitsnet hebben, kunnen binnenkort toch beschikken over stroom. Shell Solar Energy levert zonne-energiesystemen aan het Boliviaanse energiebedrijf Cre.

De Triodos-bank en het ministerie van Buitenlandse Zaken zorgen voor de financiering. De zonne-energiesystemen zijn geschikt gemaakt voor afgelegen gebieden. Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig. De Bolivianen krijgen tegelijkertijd ook spaarlampen voor energiezuinig gebruik. Daarnaast kunnen zij eenvoudige apparaten als radio’s, televisies en telefoontoestellen op het zonnesysteem aansluiten. De totale kosten van het project bedragen f. 14,8 miljoen.

Reageer op dit artikel