nieuws

Zandstraal-unit bespaart transportkosten

bouwbreed Premium

Het aanvoeren en opstellen van een zandstraal-installatie vergt kostbare tijd. Gewoonlijk wordt hiervoor een halve dag uitgetrokken. Opbouwen en transporteren van de installatie als unit kan een aanzienlijke besparing opleveren.

Een zandstraal-installatie bestaat in de regel uit een (mobiele) compressor, een mengeenheid, een regeleenheid, straalslangen, werktuigen en, uiteraard, een hoeveelheid straalmiddel. De aanvoer van materieel en grondstof en de opbouw van de installatie vragen om diverse transportmiddelen en veel, kostbare tijd.

Het Duitse verhuurbedrijf Hans Noach heeft een aantal units in de verhuur waarmee, zodra deze op de bouwplaats zijn aangekomen, binnen enkele minuten met het straalwerk kan worden begonnen.

Een van de units is opgebouwd op een twee-assige aanhanger met een haak-afzetsysteem. De unit bevat een Compair compressor met een capaciteit van 4 kubieke meter per minuut, 60 meter straalslang en de benodigde aansturing. Daarnaast kan met deze unit nog 1 ton straalmiddel worden vervoerd. Het geheel is omhuisd met schotten en zeilen waardoor deze unit probleemloos in de open lucht kan worden opgesteld.

Container

Voor de grotere werken beschikt het bedrijf over een compleet ingerichte afrolcontainer die op een vrachtwagen naar het werk wordt vervoerd. In deze uitvoering wordt de mobiele compressor getrokken door de vrachtwagen. Op de afrolcontainer kan een voorraad straalmiddel worden meegenomen ter grootte van zes ton.

Met de op een slede gebouwde afzetunit kan binnen enkele minuten met het straalwerk worden begonnen.

Reageer op dit artikel