nieuws

Tweehonderdvijftig kilometer Omegapaal

bouwbreed Premium

haaften – Vrijdag vierde Jacbo Palen uit Nijmegen het plaatsen van de 5000e Omegapaal voor een project dat in totaal 6500 palen telt, het grootste uit de geschiedenis van het bedrijf. In de uiterwaarden van de Waal komt een opslagplaats voor voedingsmiddelen van Food-express waarvoor Jacbo de palen boort. Het betekende tevens de voltooiing van de 250e kilometer Omega-paal sinds de introductie anderhalf jaar geleden.

De gepatenteerde Omega-paal is een in de grond gevormde, gedeeltelijk grondverdringende, betonmortelschroefpaal. Groot voordeel van deze manier van ‘heien’ is dat er geen lawaaioverlast is. Bovendien ontbreken de trillingen die het slaan van palen met zich meebrengt en er zijn geen transportproblemen. Vergeleken met andere in de grond gevormde palen komt 60 tot 70 procent minder grond vrij. Dat wordt veroorzaakt door de dikte van de kern van de boor en de wigvorm van de boorpunt.

De vrijkomende grond in Haaften wordt gebruikt voor de ophoging van een gedeelte van het bouwterrein.

Reageer op dit artikel