nieuws

Onderzoek naar windmolenpark in Delfzijl

bouwbreed Premium

delfzijl – Energieconcern Edon gaat met Siemens Nederland en Koop Holding de bouw van een windmolenpark in Delfzijl onderzoeken. De partijen hebben daartoe maandag een intentieverklaring getekend.Ze willen 30 windturbines oprichten met een energieproductie voor ongeveer 20.000 huishoudens. Het is de bedoeling dat de drie bedrijven later een consortium vormen. Edon en Koop treden hierbij op als opdrachtgever. Na oplevering zijn ze verantwoordelijk voor de exploitatie van het windmolenpark. Siemens neemt de leiding over de bouwwerkzaamheden.

Het windmolenpark wordt beoogd aan de kust, ten zuidoosten van het industrieterrein van Delfzijl. In het streekplan van de provincie is dit gebied al aangemerkt als voorkeurslocatie voor de opwekking van windenergie.

Uiterlijk 1 augustus moeten voorstudies naar rentabiliteit, stroomopbrengst en financiering van het windmolenpark zijn afgerond.

Reageer op dit artikel