nieuws

Kasteeltje pas na sloop attractie

bouwbreed Premium

B en W van het Drentse Borger/Odoorn hebben bij de politie aangifte gedaan van de illegale sloop van het monumentale kasteeltje in het buurtschap de Kavelingen, tussen Valthermond en Musselkanaal. Bewoner T. Mensen sloopte, zonder over de benodigde vergunning te beschikken, het uit 1905 daterende kasteeltje eigenhandig met een shovel. Deze illegale actie kan hem op maximaal vier maanden hechtenis en/of een boete van tienduizend gulden komen te staan.

Mensen heeft inmiddels zijn intrek genomen in de garage pal naast het voormalige kasteel. Aan het hek hangt een potje met kleingeld ten behoeve van giften van dagjesmensen, die inmiddels in groten getale op de ruine afkomen. Ruim een maand geleden werd het monumentale kasteeltje nog te koop aangeboden door de eigenaar, een notaris uit Sneek. Die zag – ondanks de grote belangstelling – op het laatste moment van de verkoop af. Volgens een woordvoerder van de gemeente Borger/Odoorn tast het gemeentebestuur nog volledig in het duister over de achtergrond van de plotselinge illegale sloop.Foto: Jan Willem van Vliet

Reageer op dit artikel