nieuws

In drie jaar van woestenij tot Grotiusplaats

bouwbreed

Het is nu nog een woest en ledig gebied, tussen Koninklijke bibliotheek en Paleis van Justitie in Den Haag. In 2000 moet het er volstaan met nieuwe hoogbouw, is de Utrechtse Baan deels overdekt en de Grotiusplaats geschapen. Dat moet een fraai stadsplein worden. Vandaag zet aannemer Voormolen Bouw met de eerste paal voor een tweede ‘bruggebouw’ de volgende stap in die ontwikkeling. Het eerste bruggebouw, eveneens naar ontwerp van architectenbureau Zwarts en Jansma, staat er al een jaartje, net als de de nieuwe, spitse hoogbouw als uitbreiding voor het Paleis van Justitie.

Zoals de maquettefoto laat zien moet naast het tweede bruggebouw ook een dergelijke spitse schijf komen en een opvallend haaks kantoorgebouw. In enkele hoeken die op deze prenten niet zichtbaar zijn zal nog het een en ander aan kantoorruimte en galerijen moeten worden neergezet en het plein moet worden ingericht. Multi Vastgoed heeft nog drie jaar de tijd om dit mirakel waar te maken.

Reageer op dit artikel