nieuws

El NiNo verdwijnt

bouwbreed

El Nino, het verschijnsel dat het klimaat wereldwijd ontregelt, verliest snel aan kracht. Op de Stille Oceaan zijn weer passaatwinden opgestoken, terwijl ook de oppervlaktetemperatuur van het zeewater er daalt.

Bij ons heeft El Nino ‘schuld ‘ aan het natte voorjaarsweer. Met gemiddeld 240 mm regen tegen 168 normaal was deze lente na 1979 en 1983 de natste van de eeuw. Het wisselvallige weerbeeld houdt voorlopig nog aan. Wel kan het zaterdag een overwegend droge dag worden, met nu en dan zon. Het blijft aanhoudend koel met temperaturen rond 16-17 gr. C.

Regio Noord: Af en toe zon (in het Waddengebied perioden met zon) en ook nog een enkele bui. Maxima 16 gr. C. Matige, aan de kust eerst nog krachtige west- tot noordwestenwind.

Regio Oost: Nog een enkele bui, maar ook nu en dan zon. Temperaturen rond 17 gr. C. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is overwegend matig.

Regio Zuid: Eerst nog kans op een bui, ’s middags vrijwel overal droog met nu en dan zon. Hoogste temperaturen rond 17 gr. C bij een zwakke tot matige west-noordwestenwind.

Regio West: Nu en dan zon, aan zee perioden met zon en op de meeste plaatsen droog. Matige, aan zee eerst vrij krachtige westnoordwestenwind. Maxima 16 gr. C.

Reageer op dit artikel