nieuws

De Peel krijgt recreatiepark

bouwbreed

horst – De gemeenten Horst en Sevenum willen gezamenlijk het 195 ha grote Recreatiepark De Peelbergen aanleggen langs de Middenpeelweg. Op het grondgebied van Horst, 120 ha, wordt vooral nieuw bos aangelegd. In Sevenum is 75 ha terrein

bestemd voor de bouw van recreatiebedrijven. De kosten van de verwerving van de grond, de aanleg van bossen, infrastructuur, energievoorzieningen en landschapsversterking zijn beraamd op f. 41 miljoen. De verkoop van grond aan de ondernemers brengt ongeveer f. 24 miljoen op. Het tekort van f. 17,5 miljoen wordt weggewerkt door de bouw van woningen op kavels van groot formaat. Als ondergrens worden 20 en als bovengrens 35 woningen gehanteerd. De gemeenteraden besluiten in juli over het plan.

Reageer op dit artikel