nieuws

Cadeau van een kwart miljoen

bouwbreed

rotterdam – De bouw heeft Rijkswaterstaat een cadeautje van f. 250.000 aangeboden ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de dienst. Het bedrag is bijeengebracht door de Vereniging van Nederlandse aannemers met belangen in het buitenland, NABU, VGBouw, de Vereniging van Infrastructuurbouwers, NVWB, de Vereniging van waterbouwers in bagger-, kust- en oeverwerken, VBKO, en de Vereniging van ondernemers in de civiele betonbouw, VOCB.

De officiele start van de viering van 200 jaar Rijkswaterstaat vond gisteren in de Rotterdamse Doelen plaats. Ook koningin Beatrix gaf bij die gelegenheid acte de presence. NABU-voorzitter ir. J.J.M. Veraart reikte het geschenk uit aan directeur-generaal Rijkswaterstaat, ir. Gerrit Blom. De cheque was bevestigd aan een steen, de symbolische steen der wijzen.

Rijkswaterstaat is van plan het bedrag van een kwart miljoen te verdubbelen en aan te wenden voor de bevordering van kennisoverdracht op het gebied van natte en droge waterstaat. Deze kennisoverdracht zal de vorm krijgen van beurzen en stages aan binnen- en buitenlandse studenten.

Reageer op dit artikel