nieuws

Brandladder in tasformaat

bouwbreed

Opgevouwen is de Kletter-Fix niet groter dan een kleine diplomatenkoffer. Ook qua gewicht zal hij die niet veel ontlopen. Niettemin is deze opvouwbare ladder leverbaar in lengtes van 5, 8, 12, 16 en 22 meter.

De reddingsladder is bijvoorbeeld bedoeld voor het creeren van een veilige vluchtweg via de buitengevel.

Daartoe is de Kletter-fix met behulp van ophanghaken snel aan een radiator, kozijn of balkonhek te bevestigen. De ladder heeft een sportbreedte van 330 mm en een sportafstand van 315 mm. Het staalkoord dat de afzonderlijke sporten verbindt, heeft een maximale belastbaarheid van 3kN=300 kg (ofwel 4 personen). De sporten zijn te belasten tot maximaal 1,5 kN=150 kg. Het laddermateriaal is brandvast en TuV gekeurd.

De Kletter-fix is niet groter dan een telefoonboek maar biedt een veilige vluchtweg over een hoogte tot ruim 22 meter.

Reageer op dit artikel