nieuws

Zuid-Holland: meer geld bedrijfsterreinen

bouwbreed

den haag – Zuid-Holland wil ruimere rijkssteun voor bedrijfsterreinen. In een brief aan staatssecretaris Ybema van Economische Zaken verzoeken Gedeputeerde Staten om rijkssubsidie voor acht economische projecten.

Prioriteit hebben de Wilton-haven in Schiedam en de Oostvlietpolder in Leiden. De provincie heeft onlangs nog 4 miljoen gestoken in de herinrichting van het verpauperde terrein. Na bodemsanering biedt het ruimte voor achttienhonderd arbeidsplaatsen. Daarnaast heeft de provincie met Leiden afspraken gemaakt over de inrichting van de Oostvlietpolder, ook goed voor achttienhonderd arbeidsplaatsen. GS vraagt ook aandacht voor een gezamenlijk plan van Bleiswijk en Zoetermeer. Beide werken samen aan de ontwikkeling van het terrein Hoefweg voor de Haagse en Rotterdamse regio, een project met een duurzame opzet.

De staatssecretaris neemt juli aanstaande een besluit over de verdeling van de vijftig miljoen gulden in het kader van de rijksregeling StiREA (Stimulering Ruimte voor Economische Activiteiten).

Reageer op dit artikel