nieuws

Uitstel projecten van invloed op omzet en winst

bouwbreed Premium

Uitstel op drie bouwprojecten heeft ertoe geleid, dat de omzet van Bouwbedrijf Van der Linden uit Sint-Michielsgestel vorig jaar onverwacht achterbleef op de prognose. Verwacht was een jaaromzet van boven f. 90 miljoen, het werd f. 83 miljoen. De winst kwam daardoor uit op zes ton: een miljoen minder dan in 1996. Het bedrijf richt zich vooral op nieuwbouw en renovatie van kantoor- en bedrijfsgebouwen.

Volgens de directie is dat geheel toe te schrijven aan het feit, dat drie projecten (met een totale bouwsom van f. 35 miljoen) niet op de geplande aanvangsdata in uitvoering konden worden genomen. Omdat deze problematiek ook nog doorwerkt in het eerste kwartaal van 1998, zal dat van invloed zijn op de cijfers over dit jaar.

Gelet op de goed gevulde orderportefeuille (ruim f. 65 miljoen) verwacht de directie echter toch wel een hogere omzet en resultaat. Die opgaande lijn zal zich in 1999 versterkt doorzetten.

Reageer op dit artikel