nieuws

Subsidie voor zonneboilers in bestaande bouw

bouwbreed

Projecten om tenminste honderd zonneboilers te realiseren in de bestaande bouw kunnen in aanmerking komen voor subsidie. De Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (Novem) heeft daarvoor vier ton beschikbaar. Belangstellenden moeten wel snel zijn, want de aanvraag moet uiterlijk op 29 mei 1998 plaatsvinden.

De nieuwe subsidieregeling is bedoeld voor energiebedrijven, gemeenten en woningbouwverenigingen. Het gaat om haalbaarheidsstudies, marktintroductieprojecten of om kennisoverdracht. Een eis is dat installateurs en een adviseur die ervaring hebben met zonneboilers in het project zijn betrokken.

Projecten van de zogeheten ‘Acties Zonneboiler’ vallen ook binnen deze regeling. De ‘Actie Zonneboiler’ houdt in dat zonneboilers in een bepaalde buurt, wijk of gemeente tijdelijk tegen een lagere kostprijs te koop zijn. Als de regeling succesvol is, komt er mogelijk in het najaar een vervolg. Daarbij zou bijvoorbeeld het plaatsen van zonneboilers in huurwoningen extra aandacht kunnen krijgen.

Reageer op dit artikel