nieuws

Stedenbouwer Balothra moest wel even slikken

bouwbreed

Stedenbouwer Ashok Balothra keek er wel even van op. ‘Adviesbureau uit de gratie’, kopte het Rotterdamse Dagblad. “Een volstrekte verrassing”, reageert de prominente stedenbouwkundige. Het prestigieuze bureau Kuiper Compagnons waaraan Balothra is verbonden, zou volgens het krantenbericht “te weinig vernieuwend en dynamisch zijn”.

“Hoe kan dat nou?”, vraagt Balothra zich hardop af. Ietwat vertwijfeld: “We zijn niet het eerste de beste bureau. Er zijn geen signalen geweest. Er is niks vervelends voorgevallen. We werken nog steeds voor de gemeente Bleiswijk.” Tot volle tevredenheid, bevestigt A. Dullaart, medewerker van de sector grondgebied. Dullaart zegt “ontstemd” te zijn over de publicatie. “Er klopt niets van. Tijdens de laatste commissievergadering is meegedeeld dat een vijftal bureaus is gevraagd offerte te doen over de herinrichting van het dorpscentrum. Kuiper Compagnons hoorde niet bij deze vijf, waarop een commissielid vroeg of dit bureau misschien uit de gratie is. Dat is beslist niet zo. We vonden alleen dat we voor de verandering eens andere bureaus moesten benaderen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels