nieuws

Spannende weken voor de Grontmij

bouwbreed Premium

den haag – Voor het bedrijf de Grontmij in het het Friese Appelscha staan miljoenen op het spel, zo verzekerde woordvoerder T.A.M. Wassenaar. De Raad van State behandelde een spoedprocedure tegen bestemmingsplan Appelscha-Hildenberg.

Het bestemmingsplan vormt de basis voor een vakantiepark met tweehonderd huisjes, dat de Grontmij wil ontwikkelen. Het bedrijf heeft de benodigde dertig hectare grond al aangekocht. Maar dat is niet het enige financiele risico dat de Grontmij nam. Ook is het betrokken bij de verplaatsing uit de dorpskern van het pretpark Duinenzathe. De financiele risico’s van die verplaatsing heeft het ook op zich genomen. Aanvankelijk was hier sprake van een deal tussen de Grontmij en de gemeente.

De Grontmij zou meedoen met de verplaatsing van het pretpark als ook het vakantiepark gerealiseerd zou kunnen worden. Dat idee is nu verlaten.

De kwestie is naar de Raad van State gebracht door de Recreatiecentra Nederland BV uit Driebergen. Dit bedrijf exploiteert pal naast de locatie waar de Grontmij wil starten het vakantiepark De Roggenberg. Omdat de Recreatiecentra denkt dat het eigen park minder aantrekkelijk wordt als ernaast een ruimer en duurder opgezet park wordt ontwikkeld, eist het daarom bij de Raad van State schorsing van het bestemmingsplan Appelscha-Hildenberg. De uitspraak is over drie weken.

Reageer op dit artikel