nieuws

Schanskorven voor demping Rotterdamse Keilehaven

bouwbreed

De Keilehaven in Rotterdam wordt gedeeltelijk gedempt. Om zettingen van de ondergrond en horizontale balastingen op de belendende paalfunderingen zo veel mogelijk te vermijden, gebruikt men lichtgewicht opvulmateriaal. Het vulmateriaal is verpakt in 6000 stuks gazen ‘dozen’ met afmetingen van 3x1x1 meter. Het leeuwendeel van deze zogenoemde schanskorven is geleverd door Nautilus Schanskorven bv in Heiloo. De korven zijn samengesteld tot drie elementen met afmetingen van 56x20x6 meter. De eerste vier meter van de korven is gevuld met enigszins gecomposteerde houtsnippers, verpakt in geotextiel. De resterende

2 meter is gevuld met EPS-blokken. De constructies worden gemaakt op een ponton dat men na afzinken onder een element vandaan sleept. Gisteren is het derde en laatste schanskorfelement aangevoerd en met laagwater aan de grond gezet in de Keilehaven. De constructies worden afgedekt met zand. Daarover komt een ontsluitingsweg.

Reageer op dit artikel