nieuws

‘Rijkswaterstaat vernielt nesten zeldzame vogels’

bouwbreed Premium

De Stichting Faunabescherming heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam verzocht vervolging in te stellen tegen Rijkswaterstaat, omdat de dienst het broed- en voortplantingsseizoen van vogels ernstig verstoort voor de aanleg van de Betuwelijn. Door langs de A15 massaal bomen en struiken te rooien worden op grote schaal nesten vernield van zangvogels, buizerds, groene spechten en vleermuizen, zegt de natuurbeschermingsorganisatie.

Volgens de stichting handelt Rijkswaterstaat in strijd met de Vogelwet, de Natuurbeschermingswet en de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. De werkwijze in deze periode van het jaar getuigt volgens Faunabescherming van een gebrek aan normbesef.

Met het rooien van struikgewas en bomen zet Rijkswaterstaat de eerste stappen voor de aanleg van de Betuwelijn en de Calandtunnel.

Reageer op dit artikel