nieuws

Plantenbakken

bouwbreed Premium

De Tramtunnel lekt, het Spuiplein brokkelt af en de fontein van Struycken staat droog. Cabaretier Paul van Vliet zei over Den Haag ooit “je tikt ertegen en het zingt”. Maar nu kun je beter zeggen “het klotst en kraakt”.

De gemeente wil het Spuiplein opknappen. Met een ijsbaan in de winter, terrassen en plantenbakken in de zomer. En dan maar hopen dat het een cultuurplein wordt.

Architectenverdriet, zo worden plantenbakken genoemd die dooie hoeken moeten opvullen. Wanhopig tracht een vingerplant de kale hal op te fleuren. De uitvallende ficus benjamin moet verhullen dat het trappenhuis oersaai is. Een dracena verpietert in het hoekje van de directiekamer. Helaas, in geleaste natuur zoekt men tevergeefs troost.

Op het Spuiplein worden de plantenbakken verplaatsbaar – want je weet maar nooit hoe je het plein nog eens wilt gebruiken. Nee, wisten ze het maar, dan waren er ook geen plantenbakken nodig.

Reageer op dit artikel