nieuws

‘Nat en Droog’, meer dan catalogus

bouwbreed

“Een lichtvoetige verantwoording van ons werk.” Zo omschreef directeur-generaal dr. ir. G. Blom van Rijkswaterstaat het boek ‘Nat en Droog’, dat speciaal ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van zijn dienst is uitgebracht. In een strandpaviljoen in Scheveningen werd het eerste exemplaar aangeboden aan demissionair minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat. Het boek schetst een beeld van de wereld van Rijkswaterstaat. Met spectaculaire foto’s, tekeningen, kaarten en verklarende teksten worden twee eeuwen Rijkswaterstaat belicht. Het boek is meer dan een catalogus van de kunstwerken die Rijkswaterstaat in Nederland heeft gerealiseerd. Nuchter, relativerend, ingetogen. “Geen glorieverhalen uit de oude doos, maar een schets van de praktijk van gisteren, vandaag en morgen”, aldus Blom.

Het jubileumboek telt 286 pagina’s en is geheel in kleur uitgevoerd. Het is in de boekhandel in paperback-formaat verkrijgbaar (ISBN 9071570843). De prijs bedraagt f. 29,90.

Reageer op dit artikel