nieuws

Gemeente moderniseert stadshart Emmeloord

bouwbreed

emmeloord – Verbouw van het busstation, aanleg van een ondergrondse parkeergarage met 240 parkeerplaatsen en opwaardering van het stadsplein. Deze punten staan centraal in het inrichtingsplan De Deel voor het centrum van Emmeloord.

Doel is Emmeloord een meer stedelijke uitstraling te geven, waardoor de mensen langer in het centrum blijven. Volgend jaar beginnen de werkzaamheden.

Het huidige stadshart van Emmeloord voldoet in de ogen van de gemeente Noordoostpolder niet langer aan de eisen van deze tijd. Daarom maakte ingenieursbureau OD 205 in Delft in opdracht van de gemeente een herinrichtingsplan. Vijftien projecten worden hierbij in fasen uitgevoerd in een tijdsbestek van ruim tien jaar.

Een van de projecten is het opknappen en efficienter maken van het huidige busstation. Het nieuwe station is langwerpig van vorm en bestaat uit vijf perrons onder een transparante luifel en een bufferruimte voor vijf bussen. Het idee is om de bussen sneller te laten rouleren. De aanbesteding voor de verbouw is begin volgend jaar.

Ook het huidige stadsplein gaat in de plannen van OD 205 op de schop. Het nieuwe plein heeft in het midden een verdiept gedeelte. Verder biedt het inrichtingsplan de mogelijkheid een parkeergarage onder het plein te bouwen.

Reageer op dit artikel