nieuws

Dunner en lichter isoleren met nieuwe isolatieplaten

bouwbreed

Dunner en lichter isoleren is volgens Recticel BV mogelijk met de nieuwe Eurothane Powerdeck dakisolatieplaat, zonder dat dit ten koste gaat van een afdoende isolatie. Deze polyisocyanuraatplaat is aan twee zijden voorzien van een zuiver aluminium cachering van 50 micron.

Het hoge isolerende vermogen van de plaat manifesteert zich door een lage warmtegeleidingscoefficient van 0,019 W/m.K. Deze eigenschappen maken een dunne en lichte isolatieplaat mogelijk. Bij een isolatiewaarde van 2,5 m2 K/W is het gewicht van de plaat 2kg/m2. Volgens Recticel is dat maar liefst 1,5 kilogram minder dan van traditionele isolatieplaten. Een kubieke meter bespaart in 50 jaar 54.000 m3 aardgas. Dat betekent een verminderde uitstoot van 21.000 kilogram CO2.

Door het lichte gewicht zijn de isolatieplaten bij uitstek geschikt voor toepassing op renovatiedaken. Maar ook op nieuwbouwdaken bewijzen ze goede diensten. Doordat ze dun zijn, besparen ze ook op het aanbrengen van kostbare hoge dakranden. De platen zijn duurzaam beloopbaar, waardoor ze zonder bezwaar zijn te gebruiken als onderplaten voor dakterrassen, looppaden, en dergelijke. Door hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk met handkracht te vervoeren. Ook vergen ze daardoor weinig energie bij het wegtransport.

Recticel BV, Kesteren, tel.: 0488-489999.

Reageer op dit artikel