nieuws

Dick van Dijk (51) heeft weer een baan.

bouwbreed

Na een rondje de wereld rondgezeild te hebben, is hij begonnen bij Ballast Nedam. Van Dijk is algemeen directeur geworden van het nieuwe onderdeel, Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij. “Waarom Ballast Nedam? Het is een fantastisch bedrijf met een forse strategische uitdaging,” aldus Van Dijk, die tot vorig jaar directeur/klein-aandeelhouder van Grabowsky en Poort (G en P) was. “Nadat ik bij het Heidemij-onderdeel G en P ben weggegaan heb ik een aantal leuke aanbiedingen gehad. Ik ben per slot van rekening nog te jong om te stoppen. Mijn hele omgeving werkt.”

Het binnenkort uit Amstelveen vertrekkende bouwconcern is net al veel andere concurrenten bezig met een strategische herorientatie. Zo wordt over Nederland een net van Ballast Nedam-huizen opgezet, waarin alle uitvoerende disciplines worden samengebracht. Van Dijk: “De nieuwe projectontwikkelaar wordt een centraal aangestuurd bedrijf. Ik ben al een kleine maand bezig om de organisatie aan te passen. Het doel is dat Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij veel manifester in het voortraject acteert. Het oplossen van probleemstellingen en het uitvoeren is onze kracht. Voorwaartse integratie is wat ik bij G en P heb geleerd. In mijn visie overigens zullen de scheidingslijnen tussen ontwerpen, ontwikkelen en bouwen gaan vervagen.”

Reageer op dit artikel