nieuws

Breda eist herplanting van bomen door ontwikkelaar

bouwbreed Premium

Breda ligt in de clinch met projectontwikkelaar Slokker Vastgoed uit Huizen. Volgens de gemeente is de projectontwikkelaar te enthousiast geweest met het kappen van bomen. Slokker op zijn beurt geeft de betrokken hovenier de schuld, die het bouwrijp maken iets te letterlijk zou hebben genomen.

Slokker Vastgoed heeft vorige week 103 bomen geveld bij het bouwrijp maken van een terrein in Breda. Onder het motto ‘Heerlijk wonen temidden van veel groen’, zullen daar 102 huizen en koopappartementen verrijzen.

Slokker ging er van uit dat de bomen moesten verdwijnen, ook al had de gemeente nog geen kapvergunning verstrekt. De gemeente eist nu herplanting van 24 bomen voor 1 november. “Voor die bomen zouden we nooit een kapvergunning hebben verstrekt”, luidt het commentaar van een verbouwereerde gemeentevoorlichter. Een woordvoerster van Slokker zegt dat het bedrijf vrijdag opdracht heeft gegeven om het terrein bouwrijp te maken, maar “de onderaannemer heeft dat iets te letterlijk opgevat. Van de 103 bomen moesten er 79 worden gekapt, maar hovenier Daallin uit Pijnacker heeft zich niet aan de tekeningen gehouden. Daardoor zijn er 24 bomen te veel geveld.”

Maar ook voor de 79 bomen die wel gekapt moesten worden, was nog geen vergunning verstrekt. De gemeente Breda beraadt zich daarom nog op stappen om de schade ongedaan te maken. Slokker heeft toegezegd de 24 te veel gekapte bomen in elk geval terug te planten.

Reageer op dit artikel