nieuws

Brandbrief over kortere boortunnel

bouwbreed Premium

den haag – Bewoners van de gemeente Rijnwoude pleiten in een brandbrief aan premier Kok het onderzoek te staken naar de mogelijkheden voor een kortere en dus goedkopere boortunnel voor de hogesnelheidstrein onder het Groene Hart. Zij willen dat snel een einde komt aan de onzekerheid rond het trace van de hsl-Zuid.

Volgens de oorspronkelijke plannen verdwijnt de supersnelle spoorlijn van Amsterdam naar Rotterdam en verder richting Belgie in een negen kilometer lange tunnel onder het Groene Hart. Bewoners van het Westeinde, de Bent en Westzijdeweg in de gemeente Rijnwoude ondervinden dan geen hinder van de treinen. Wordt echter de korte variant gekozen, dan komt de trein hier op maaiveldniveau te rijden en doorsnijdt deze het Westeinde.

De bewoners zijn verre van gelukkig met dit vooruitzicht en hebben grote bezwaren tegen de gevolgde procedure. Volgens hun schrijven aan Kok kregen ze nauwelijks de tijd zich voor te bereiden op de hoorzittingen. Sommigen kregen geen informatie en werden ook niet uitgenodigd voor die bijeenkomsten. Nu al staat echter vast dat het nooit zal worden uitgevoerd als er te veel verzet is en de aanleg van de hsl-zuid niet in 2005 gereed kan zijn.

Reageer op dit artikel