nieuws

Actiegroep onderzoekt klachten afvalstort in Sliedrecht

bouwbreed Premium

sliedrecht – Bewoners, verenigd in de Sliedrechtse Werkgroep Derde Merwedehaven inventariseren zelf de gezondheidsklachten, die mogelijk worden veroorzaakt door afvalstort.

De actiegroep, die sluiting van de stort eist, is ontevreden over de wijze waarop de GGD een onderzoek in Sliedrecht gaat uitvoeren. De dienst verspreidt volgende week willekeurig 1500 vragenlijsten onder inwoners van Sliedrecht. De Werkgroep Derde Merwedehaven vindt dat alle inwoners van Sliedrecht de kans moeten krijgen een vragenlijst in te vullen. Een toxicoloog zal de resultaten analyseren en vergelijken met de uitkomsten van het uiteindelijke GGD-onderzoek.

De problemen met de stort van brandbaar afval op de Derde Merwedehaven is begin mei al in de Tweede Kamer besproken. De Socialistische Partij stelde toen vragen aan milieuminister Pronk over het storten van afval dat eigenlijk verbrand had moeten worden. Pronk wil pas antwoorden als het GGD-onderzoek is afgerond. Eerder deze week gaf de provincie Zuid-Holland toe dat afvalverwijderaar Proav vorig jaar juli illegaal poederverf onder een andere naam heeft gedumpt op de stortplaats in de Derde Merwedehaven.

Reageer op dit artikel