nieuws

Werknemers bouw-materialenhandel hebben nieuwe arbeidsvoorwaarden

bouwbreed

Werknemers in dienst van handelaren in bouwmaterialen krijgen per 1 juli een salarisverhoging van 3,25 procent. Dat komt te staan in de nieuw cao, die de werkgevers in deze branche met FNV Bondgenoten voor een periode van een jaar, tot 1 april 1999, zijn overeengekomen.

Afgesproken is ook dat het vut-stelsel zal worden omgezet in een pre-pensoensysteem. Vanaf 1 september zal er in de branche een driejarig project gaan lopen, bedoeld om langdurig werklozen aan het werk te helpen. Werkgevers zullen ook verplicht een scholingsplan opstellen, gericht op alle medewerkers die doorstroming binnen het bedrijf of de bedrijfstak mogelijk moet maken.

De partijen zullen verder een inventarisatie maken van de werkdruk en een plan opstellen dat die druk verminderen kan. Bij de volgende cao kunnen daar concrete afspraken over worden gemaakt.

Reageer op dit artikel