nieuws

Warm oranjefeest

bouwbreed

Met een geleidelijk in kracht toenemende oostelijke luchtstroming wordt vandaag warme lucht aangevoerd. Vanmiddag lopen de temperaturen plaatselijk op tot 18 gr. C. Morgen zet de aanvoer van warme lucht zich voort. In de loop van donderdagmiddag stijgt het kwik tot plaatselijk 21-22 gr. C. Het weerbeeld kenmerkt zich aanvankelijk nog door bewolking, maar in de middag laat de zon zich op veel plaatsen zien. Wel blijft de atmosfeer gevoelig voor een lokale regen- of onweersbui. Op vrijdag is het nog warm, in het weekeinde gaan de temperaturen vooral in de kustgebieden omlaag.

Regio Noord: Eerst nog wolkenvelden, later nu en dan zon en op de meeste plaatsen droog. Maximumtemperaturen 20 gr. C. Matige oost tot noordoostenwind.

Regio Oost en Zuid: Nu en dan zon, later in de middag mogelijk een donderbui. Maximumtemperaturen 20-22 gr. C en een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.

Regio West: Vooral in Noord-Holland eerst nog bewolking. In de middag nu en dan zon. Temperaturen stijgend tot omstreeks 20 gr. C. Zwakke tot matige oosten-, aan zee noord tot noordoostenwind.

Woensdag zon onder: 2100 uur

Vrijdag zon op: 6.09 uur

Reageer op dit artikel