nieuws

Waalsprong krijgt regenwaternet

bouwbreed

nijmegen – Alle ruim elfduizend woningen die de komende jaren in nieuwbouwlocatie de Waalsprong bij Nijmegen worden gebouwd, krijgen een aansluiting op een net voor huishoudwater. Het is voor het eerst dat op deze wijze en op deze schaal een tweede waterleidingnet wordt aangelegd.

Het watercircuit voor huishoudwater in Leidsche Rijn bij Utrecht is weliswaar groter, maar daar wordt het water afgetapt van een leiding die van de Lek naar de Kennemerduinen loopt. In de Waalsprong wordt het hemelwater opgevangen in een aantal buffers van in totaal zeventig hectare. Vanuit die buffers gaat het water ‘via slootjes en gootjes’ naar de woningen.

De exploitatiemaatschappij van de Waalsprong verwacht dat met de aanleg van het net voor huishoudwater vijftig procent minder consumptiewater wordt gebruikt.

Reageer op dit artikel