nieuws

Voorjaarsweer

bouwbreed

De luchtdruk boven West-Europa is flink aan het stijgen. Ook boven Noord-Europa zit het weerglas in de lift. Er ontwikkelt zich daar een hogedrukgebied dat in onze omgeving een belangrijke weersverbetering teweeg brengt. Gedurende de tweede helft van de week laat de zon zich geregeld zien, zijn de neerslagkansen vrij klein en lopen de temperaturen op tot waarden tussen 15 en 20 gr. C. Of het fraaie voorjaarsweer lang aanhoudt is evenwel twijfelachtig. Het Duitse en Britse atmosfeermodel verwachten dat op vrijdag Atlantische storingen tot Nederland weten door te dringen.

Regio Noord: Droog en perioden met zon. Maximumtemperaturen 17 gr. C. Matige oostenwind.

Regio Oost: Flinke perioden met zon, droog en voorjaarstemperaturen met maxima tot 18 gr. C. Zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.

Regio Zuid: Zonnig, droog en maxima van 18-20 gr. C. Meest matige wind uit oost tot zuidoostelijke richting.

Regio West: Perioden met zon en temperaturen omstreeks 18 gr. C. Matige oostenwind.

Dinsdag zon onder: 20.46 uur

Woensdag zon op: 6.27 uur

Reageer op dit artikel