nieuws

Vloer- en geveltegel van gerecycled glas

bouwbreed

Universal Technology Services heeft een gepatenteerde tegel op de markt gebracht, die gemaakt is van gerecycled glas: de Krystalik tegel.

De Krystalik-tegel is zowel intern als extern toepasbaar, intern als vloerbetegeling en extern voor gevelbeplating. De tegel is in vele kleuren verkrijgbaar, waaronder een imitatie van graniet.

Hij is bestand tegen atmosferische veranderingen, temperatuurschommelingen, vorst en chemische producten. Krystalik-tegels zijn van glas, maar hebben toch dezelfde eigenschappen als keramische tegels.

De tegel wordt vervaardigd door middel van een nieuwe technologie: glassintering. Deze techniek houdt in dat de tegel onder hoge druk bij hoge temperatuur zonder toevoeging van lijm wordt samengesmolten. De tegel is gemaakt van gerecycled industrieel glas. Niet alleen het product, maar ook het productieproces is milieuvriendelijk; de tegel is volledig recyclebaar.

De tegels zijn getest volgens ISO-normen voor geglazuurd keramiek. Dit heeft de PEI Klasse 5. Dat betekent dat er geen kleurafwijkingen of andere afwijkingen zijn na meer dan 12.000 omwentelingen, de hoogste slijtagegraad (dit komt overeen met 250.000 mensen die eroverheen gelopen hebben).

De Mohs-hardheid is minimaal 4. Bovendien kan Krystalik door haar hardheid net zoals natuursteen worden gepolijst.

Door haar bestendigheid tegen chemische stoffen en slijtage, haar schone oppervlak, hygiene en zuivere afmetingen, is de tegel ook zeer geschikt voor fabrieksvloeren, laboratoria, zwembaden en een uitgebreide reeks van andere toepassingen.

De Krystalik-tegel is exclusief verkrijgbaar in geselecteerde vestigingen van IMBOS BV. De tegels zijn leverbaar in de standaardmaat 35×35 centimeter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels