nieuws

Unidek: ‘Opdrachtgever misleidde kopers’

bouwbreed

De Stichting Huis in Eigen Hand uit Breda heeft bij de kopers van primeurwoningen ten onrechte de indruk gewekt dat ze binnen een half jaar een dak boven hun hoofd zouden krijgen. Dit zegt H. Boerrigter persvoorlichter van Unidek uit Gemert.

Volgens Boerrigter ging Huis in Eigen Hand in december 1996 in de fout. De stichting verspreidde toen een folder, aldus de persvoorlichter, waarin de indruk werd gewekt dat wie snel intekende voor een primeurwoning binnen een half jaar een huis zou krijgen. Unidek kreeg echter pas na een half jaar opdracht om het materiaal te leveren.

“Pas eind mei 1997 sloten we een contract om casco’s te leveren. Daarin stond dat de onderdelen binnen honderd werkbare dagen geleverd moesten worden. Er was zelfs geen boeteclausule in het contract opgenomen voor als we die termijn zouden overschrijden”, zegt Boerrichter. “Het was onze bedoeling om het materiaal voor de kerst te leveren. We waren inderdaad een paar weken later, maar dat heeft niet geleid tot een vertraging van een jaar.”

Een andere reden voor de late oplevering van de huizen ontstond, aldus de Unidekwoordvoerder, doordat de fundering pas later kon worden gelegd dan was gepland. Het heien van palen zou te veel herrie veroorzaken voor een nabijgelegen school en daarom werd het werk uitgesteld. In de toekomst zal Unidek Volume Bouw uitsluitend nog gevel- en woningscheidende elementen leveren voor primeurwoningen. Huis in Eigen Hand was bij het ter perse gaan van deze krant niet voor commentaar bereikbaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels