nieuws

Training voor de bemanning van zwaar materieel is lonend

bouwbreed Premium

Training voor de bemanning van zwaar materieel is lonend. Dat schrijft ENR in maart 22/29 over de cursussen van tweeenhalve dag die Caterpillar verzorgt in de buurt van het hoofdkantoor in Peoria (Illinois). De cursus is bedoeld voor geoefend personeel en behandelt meestal de bediening van het groter soort trucks en laadmachines. De kosten van de cursus ($6000) zouden in een paar maanden terugverdiend kunnen worden dankzij een grotere productiviteit en vooral dankzij veel minder slijtage aan de (dure) banden. Daarmee alleen al is $16.000 per jaar te verdienen. Bandenfabrikant Goodyear bevestigt dat er grote verschillen bestaan in bandenslijtage en dat die vooral te wijten zijn aan de verschillende (en vaak ongeoefende) manieren van werken. Bij de cursus van Caterpillar komen ook effectievere manieren van laden aan de orde, waardoor de productiesnelheid kan toenemen.

ENR, MacGraw Hill, New York, tel. 00 1 212 512-2000

Reageer op dit artikel