nieuws

Terberg ontwikkelt laadlift voor vans

bouwbreed

Terberg Specials te IJsselstein, gespecialiseerd in het aanpassen van lichte voertuigen aan specifieke eisen, is begonnen met de serieproductie van de Vanlift, een laadlift voor bestelwagens. De Vanlift is een lichtgewicht laad- en loshulpmiddel voor gesloten wagens, waarmee goederen en laadmodules kunnen worden geladen en gelost. Prototypen van de Vanlift zijn een jaar lang getest in de praktijk bij vervoerders.

De Vanlift kent niet de nadelen van de traditionele laadklep, die overbelasting van de achteras en staartlastigheid van de auto kan veroorzaken, mede door het grote eigen gewicht van de laadklep.

De Vanlift zit in ingeschoven toestand als een dun pakketje onder een extra laadvloer die in de bestelauto wordt aangebracht. De extra laadvloer vraagt 15 centimeter inwendige hoogte. Het totale gewicht van de Vanlift bedraagt 200 kilogram. Dat is 10 procent van het laadvermogen van een 3,5-tons bestelwagen en minder dan een conventionele laadklep.

De Vanlift heeft een laadvermogen van 350 kilogram. De bediening gebeurt door twee knoppen op een schakelkastje. Dit kan staande naast de auto worden bediend.

De lift is te leveren voor een groot aantal Europese en Japanse bestelauto’s en wordt door de dealer ingebouwd.

Terberg Specials, IJsselstein, tel.(030) 6887074.

De laadlift van Terberg komt in de plaats van een zware laadklep.

Reageer op dit artikel