nieuws

‘Spiegeltrace’ A2 van de baan

bouwbreed

Het plan van Rijkswaterstaat om de A2 via een tunnel, het zogenaamde spiegeltrace, onder de wijk Wittevrouwenveld te leiden, is definitief van de baan. De gemeente Maastricht maakte al eerder bezwaar, omdat ‘veel te veel’ woningen gesloopt moeten worden.

Reeds eerder werd van de variant die de A2 (Eindhoven-Luik) oostelijk om Maastricht zou leiden afgezien. Momenteel zijn er nog vier mogelijkheden – een gesloten tunnelbak, een halfopen tunnelbak, een open tunnelbak en de aanpassing van de huidige traverse – die onderzocht moeten worden. Alle vier lopen ze over het huidige trace.

De laatste variant betekent dat de huidige vierbaansweg gehandhaafd blijft en dat de kruisende wegen erover heen gaan. Een volledige ondertunneling van het huidige trace is de duurste uitvoering en vergt f. 300 tot f. 400 miljoen. Verwacht wordt dat het onderzoek naar de meest geschikte variant in 2000 is afgerond. Het project moet in 2005 gebruiksklaar zijn.

Reageer op dit artikel