nieuws

Randgemeenten in actie tegen Haagse annexatiedrift

bouwbreed

De gemeenten rond Den Haag zijn een gezamenlijke actie begonnen tegen de plannen van de rijksoverheid om de grote bouwlocaties bij Den Haag te voegen. Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker, Rijswijk en Voorburg gaan hun inwoners informeren over de gevolgen van de mogelijke herindeling.

De vijf burgemeesters houden tijdens de installatievergaderingen van de nieuwe gemeenteraden dezelfde toespraak en presenteren het gezamenlijke campagnelogo. In een regionaal dagblad en de diverse huis-aan-huisbladen verschijnen advertenties met het standpunt van de gemeenten. Verder komen er informatieavonden.

Het hangt af van de beslissingen van provincie en Rijk of de gemeenten de campagne uitbreiden met acties. Op 21 april nemen Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een voorlopig standpunt in.

Reageer op dit artikel